Βρετανία: Η Μέγκαν γέννησε αγόρι, έβδομο στη σειρά διαδοχής

Βρετανία: Η Μέγκαν γέννησε αγόρι, έβδομο στη σειρά διαδοχής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Υγιέστατο αγοράκι απέκτησαν χθες η πριγκίπισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, με το μωρό να είναι πλέον έβδομο στην κατάταξη διαδοχής για τον θρόνο της Αγγλίας. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικά συνεργεία, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι νιώθει «απίστευτα ευτυχής και υπερήφανος» για το χαρούμενο γεγονός, προσθέτοντας ότι το μωρό είναι 3.200 γραμμάρια και γεννήθηκε στις 5 και 26 το πρωί.

Το βρέφος, που είναι το όγδοο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, είναι το πρώτο παιδί του Χάρι και της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν, μετά τον περυσινό γάμο τους. Η Μέγκαν, η 37χρονη πρώην ηθοποιός, παντρεύτηκε τον 34χρονο πρίγκιπα και γιο του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων το φύλο του παιδιού. Το βρέφος θα έχει διπλή αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, εφόσον η Μέγκαν και ο Χάρι επιλέξουν να προωθήσουν τη γραφειοκρατική αυτή διαδικασία. Ο Χάρι και η Μέγκαν παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο ανάκτορο του Ουίνδσορ πριν από ένα χρόνο. Τον Απρίλιο, το ζεύγος μετακόμισε από κατοικία στο χώρο του ανακτόρου του Κένσινγκτον στο κέντρο του Λονδίνου, στο Περίπτερο Φρόγκμορ, κοντά στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, όπου πραγματοποίησαν τη δεξίωση και την τελετή των γάμων τους.

Δημοσιογράφοι και μέλη του κοινού έχουν κατασκηνώσει εδώ και ημέρες μπροστά στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, 35 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, αναμένοντας την άφιξη του πριγκιπικού μωρού. Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το ανάκτορο του Κένσινγκτον ανέφερε ότι οι νέοι γονείς δεν σχεδιάζουν να ποζάρουν για φωτογραφίες ή να πραγματοποιήσουν δημόσια εμφάνιση με το βρέφος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να γιορτάσουν το γεγονός σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δημοσιεύματα του σκανδαλοθηρικού βρετανικού Τύπου το τελευταίo διάστημα εμφάνιζαν το ζευγάρι Μέγκαν – Χάρι να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με εκείνο του Ουίλιαμ και της Κέιτ με αφορμή τις δήθεν υπερβολικές απαιτήσεις της Μέγκαν Μαρκλ. Τα βρετανικά ταμπλόιντ είχαν εμφανίσει μάλιστα τη μετακόμιση του Χάρι και της Μέγκαν ως απόρροια των καβγάδων μεταξύ των δύο ζευγαριών στο ανάκτορο του Κένσιγκτον. Ο σκανδαλοθηρικός Τύπος προσπαθεί έτσι να εξυφάνει ευφάνταστα σενάρια, τα οποία καθιστούν τα βασιλικά ζεύγη πιο ενδιαφέροντα και «ανθρώπινα».

Στην πραγματικότητα, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας αντιλαμβάνεται ότι η επιβίωσή της και του ίδιου του αναχρονιστικού φεουδαρχικού θεσμού της βασιλείας εξαρτάται από την εμφάνιση των μελών της οικογένειας ως κανονικών ανθρώπων, με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις τους, παρά το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή