Τ. Μέι: Είμαστε υποχρεωμένοι να διοργανώσουμε τις ευρωεκλογές

Τ. Μέι: Είμαστε υποχρεωμένοι να διοργανώσουμε τις ευρωεκλογές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε χθες τη θλίψη της για το γεγονός ότι η χώρα θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές. Ηταν η πρώτη φορά που η Τερέζα Μέι παραδεχόταν επισήμως ότι οι διαδικασίες αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν πριν από τα τέλη Μαΐου. «Ελπίζαμε ότι θα είχαμε ολοκληρώσει τη συνθήκη αποχώρησης ώστε να μη γίνουν οι εκλογές», είπε. «Εφόσον δεν έχει νομική ισχύ η συνθήκη αποχώρησης, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να τις διοργανώσουμε». Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη αποχώρησης πριν από τον Ιούλιο, ώστε να μην προλάβουν οι νέοι Βρετανοί ευρωβουλευτές να αναλάβουν καθήκοντα.

Στο μεταξύ, μεγάλη αύξηση στις επιθέσεις με μαχαίρι κατεγράφη σε βρετανικούς δήμους, που έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές των προγραμμάτων αρωγής προς τους νέους, σύμφωνα με έρευνα της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων. Οι τέσσερις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις, (Γουλβερχάμπτον, Ουέστμινστερ, Κέμπριτζ, Ουόκινχαμ) είναι αυτές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στα προγράμματα αυτά. «Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επιδημία τέτοιων επιθέσεων είναι να επενδύσουμε στη νεολαία μας», είπε η επικεφαλής της επιτροπής, βουλευτής Σάρα Τζόουνς. Οι απόπειρες ανθρωποκτονίας με μαχαίρι έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ στην Αγγλία και στην Ουαλλία, με 40.829 καταγεγραμμένα περιστατικά και 252 θανάτους το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή