ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη με στόχο ΜΚΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 9 τραυματίες (φωτογραφίες)

Ισχυρή έκρηξη με στόχο ΜΚΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 9 τραυματίες (φωτογραφίες)

Μέλη των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σήμερα εναντίον μη κυβερνητικής οργάνωσης στο κέντρο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι η ΜΚΟ Counterpart International, που συνεργάζεται με την υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες. Το κτίριο όπου στεγάζεται η οργάνωση στην Καμπούλ βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Νωρίς το πρωί έκρηξη συγκλόνισε την αφγανική πρωτεύουσα, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν ανταλλαγές πυρών.

Ισχυρή έκρηξη με στόχο ΜΚΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 9 τραυματίες (φωτογραφίες)-1

«Επιβεβαιώνω μια έκρηξη στη συνοικία Σαρ-ε-Νάου», στο κέντρο της Καμπούλ, δήλωσε λίγο πριν το μεσημέρι (10:30 ώρα Ελλάδας) ο Φερντάους Φράμουρμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

«Τουλάχιστον εννέα τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καμπούλ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μάγιαρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι στιγμής 150 εργαζόμενοι στην Counterpart International έχουν διασωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των υπολοίπων.

«Οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο της ΜΚΟ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την περιοχή και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νάστρατ Ραχίμι.

Ισχυρή έκρηξη με στόχο ΜΚΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 9 τραυματίες (φωτογραφίες)-2

«Βρισκόμουν στο γραφείο μου όταν άκουσα μια μεγάλη έκρηξη, όλα τα παράθυρά μας έσπασαν», δήλωσε ο Άμπαρ Χαν Σαχαντάτ, εισαγγελέας που βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.

«Βγήκαμε τρέχοντας από το κτίριο και άκουσα τα πυρά όπλων και εκρήξεις χειροβομβίδων», πρόσθεσε.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που ΗΠΑ και Ταλιμπάν διεξάγουν από την προηγούμενη Τετάρτη νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Ντόχα του Κατάρ.

Εξάλλου λίγες ημέρες νωρίτερα η λόγια ζίργκα, η μεγάλη παραδοσιακή συνέλευση των αντιπροσώπων του αφγανικού λαού, ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ