Μαθητές άνοιξαν πυρ σε σχολείο στο Κολοράντο

Μαθητές άνοιξαν πυρ σε σχολείο στο Κολοράντο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξακολουθεί να αναζητείται το κίνητρο των δύο μαθητών που εισέβαλαν σε σχολείο και άνοιξαν πυρ εναντίον παιδιών με συνέπεια να σκοτωθεί ένα και να τραυματιστούν άλλα οκτώ, λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο ενός από τα πιο πολύνεκρα σχολικά αιματοκυλίσματα των ΗΠΑ, του Κόλουμπαϊν.

Δύο από τα επιζήσαντα θύματα της επίθεσης της Τρίτης στο Επιστημονικό, Τεχνολογικό, Μηχανολογικό και Μαθηματικό Σχολείο, στο Χάιλαντς Ραντς, νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση. Ενα άλλο παραμένει σε σταθερή κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, Τόνι Σπέρλοκ, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού, λέγοντας μόνο ότι ήταν άνδρας, 18 ετών, και του έμεναν τρεις ημέρες μέχρι την αποφοίτησή του. Ενας από τους δράστες της επίθεσης, τόνισε ο σερίφης, είναι ο Ντέβον Ερικσον, επίσης 18 ετών, ενώ η δεύτερη δράστις είναι ένα ανήλικο κορίτσι που δεν κατονομάστηκε.

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο ύποπτοι εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ σε δύο ξεχωριστές αίθουσες, ενώ ύστερα από μερικά λεπτά συνελήφθησαν. Το σχολείο όπου έγινε η επίθεση βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως του Ντένβερ. Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς συνέβη στο εσωτερικό του σχολείου.

Οπως δήλωσε ο σερίφης υπήρξε πάλη, όταν οι αστυνομικοί εισήλθαν στο κτίριο. Κάποιοι μαθητές κατέθεσαν ότι ένα από τα θύματα της επίθεσης δέχθηκε πυρά στο στήθος όταν προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον ενός εκ των δραστών. Ο Φερνάντο Μοντόγια δήλωσε ότι ο 17χρονος γιος του δέχθηκε τρεις σφαίρες. «Μου είπε ότι ένας άνδρας έβγαλε ένα πιστόλι από μια θήκη κιθάρας και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι του Ντένβερ.

Το τηλεοπτικό κανάλι ΑΒC του Ντένβερ, επικαλούμενο αστυνομική πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε πως πολλοί παράγοντες όπλισαν τα χέρια των δύο δραστών. Ανάμεσά τους η οργή και η διάθεση εκδίκησης. Επίσης, ένας από τους υπόπτους της επίθεσης ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού εξαιτίας της ταυτότητας φύλου του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

O κυβερνήτης της πολιτείας του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «το νήμα της ζωής ενός μαθητή κόπηκε υπερβολικά πρόωρα. Μοιράζομαι μαζί σας τον πόνο, τη σύγχυση και την αηδία».

Κάποιες από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία έχουν γίνει στο Κολοράντο. Η επίθεση της Τρίτης έγινε λίγες ημέρες πριν από την 20ή επέτειο της επίθεσης στο γυμνάσιο Κόλουμπαϊν, το οποίο απέχει οκτώ χιλιόμετρα από το σχολείο στο Χάιλαντς Ραντς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή