Η φορολογική απάτη Ισπανών τζιχαντιστών

Η φορολογική απάτη Ισπανών τζιχαντιστών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα Ισπανών τζιχαντιστών βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της. Το πέτυχε μέσω φορολογικής απάτης στις πωλήσεις κοτόπουλου, τυριού και σοκολάτας, που διακινούνται στη Δανία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε χθες από το μη κερδοσκοπικό ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό πρακτορείο Correctiv.

Ο τζιχαντιστικός πυρήνας κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια ευρώ με τη βοήθεια του εικονικού σχήματος από το 2005 μέχρι σήμερα. Τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν προκειμένου να μεταβούν 24 Μαροκινοί και δύο Ισπανοί τζιχαντιστές στη Συρία, στο Μάλι και στη Λιβύη για να πολεμήσουν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους, όπως σημειώνει η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidential, η οποία είναι μέλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Correctiv. Eξι μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα έδρευαν στη Μελίγια, μία παραθαλάσσια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί μέρος της Ισπανίας. Συνελήφθησαν το 2014, όπως σημείωσε αξιωματικός της ισπανικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να διενεργείται έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι δραστηριότητες του τρομοκρατικού δικτύου.

Οπως, ωστόσο, έχει γίνει ήδη γνωστό, οι Ισπανοί τρομοκράτες μέσω των επαφών τους με Δανούς ομοϊδεάτες τους δημιούργησαν δεσμούς με 42, κατά κύριο λόγο, δανέζικες επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προωθήσουν τα μέλη της ομάδας αλλά και υποστηρικτές της στα ανώτατα κλιμάκια των εταιρικών δομών, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας El Confidencial.

Στη συνέχεια ο πυρήνας των τζιχαντιστών από την Ισπανία εκμεταλλεύθηκε κάποια κενά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προκειμένου να μην καταβάλει φόρο προστιθέμενης αξίας (VAT), χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό ένα ευρύτατο δίκτυο εικονικών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή