ΚΟΣΜΟΣ

Blue Origin: O Τζεφ Μπέζος σε μία σπάνια συνέντευξη παρουσιάζει την δική του εταιρία διαστήματος

Blue Origin: O Τζεφ Μπέζος σε μία σπάνια συνέντευξη παρουσιάζει την δική του εταιρία διαστήματος

Στη… μάχη του διαστήματος, ο Έλον Μασκ έχει αποκτήσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon και ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ίδρυσε την δική του εταιρία διαστήματος το 2000 αλλά πολύ λίγη δημοσιότητα έχουν πάρει οι δοκιμές της, σε αντίθεση με την SpaceX ή την Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον. 

Η Blue Origin είναι μια ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών, όπως και η SpaceX του Ελον Μασκ ενώ στελέχη της Blue Origin έχουν δηλώσει ότι η επιχείρηση διαστημικού τουρισμού της εταιρείας θα ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια στο διάστημα φέτος. 

Σε μία σπάνια συνέντευξη σήμερα, Πέμπτη,  ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος θα παραουσιάσει την εταιρία του και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό. 

Οι εκτοξεύσεις της Blue Origin έχουν γίνει με επιτυχία αλλά, αντίθετα με τα διαστημικά σκάφη της  SpaceX, μέχρι στιγμής οι πύραυλοι της εταιρίας δεν έχουν φτάσει αρκετά ψηλά για να εισέλθουν σε τροχιά ή να ξεφύγουν τελείως από την έλξη της βαρύτητας του πλανήτη.