ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ανέκφραστος στο δικαστήριο ο «Ορέστης» – Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Κύπρος: Ανέκφραστος στο δικαστήριο ο «Ορέστης» – Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, για την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ εμφανίστηκε, για άλλη μία φορά, χωρίς δικηγόρο.

Εκ μέρους της κυπριακής αστυνομίας, ως μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκατζής, ο οποίος ανέγνωσε τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής: φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου και βιασμός.

Ο κ. Γιωργκατζής επανέλαβε ότι ο 35χρονος ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι τα θύματά του είναι επτά. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, έγιναν υποδείξεις σκηνών από όπου ο ύποπτος πήρε τα τσιμεντομπλόκ, ενώ αναμένεται η νεκροτομή στην σορό που εντοπίστηκε στη δεύτερη βαλίτσα για εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος.

Οι εξετάσεις για την καταγγελία για βιασμό είναι σε εξέλιξη, αν και ο ύποπτος αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από την πλευρά της η κυπριακή αστυνομία αιτήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για άλλες οκτώ ημέρες, με τον ίδιο να απαντά πως «δεν έχω ένσταση, εντιμοτάτη», με την στάση του να παραμένει η ίδια, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ψύχραιμος και ανέκφραστος.

Το δικαστήριο, τέλος, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομία, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

Τόνοι λάσπης και «ορατότης μηδέν»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Χθες οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.