ΗΠΑ: Οι Αρχές εξετάζουν τη νομική βάση της έρευνας Μιούλερ

ΗΠΑ: Οι Αρχές εξετάζουν τη νομική βάση της έρευνας Μιούλερ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η δημοσίευση της έκθεσης του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ δεν ήταν το τέλος της διαμάχης που κυριάρχησε στην αμερικανική συζήτηση των τελευταίων δύο ετών. Το νέο κεφάλαιο θα μπορούσε να ονομάζεται «έρευνα για την έρευνα» και αφορά μελέτη που θα προσδιορίσει αν η διερευνητική διαδικασία Μιούλερ ήταν σύννομη.

Την εντολή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, μετά την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ενώ ο φάκελος έχει ανατεθεί στον δικαστή Τζον Ντάραμ. Ο δικαστής διορίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά η υπόθεση έγινε γνωστή προχθές από ρεπορτάζ των New York Times.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ειδικού ανακριτή Μιούλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προεκλογική συμπαιγνία ανάμεσα στους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης. Το πλήρες κείμενο της έκθεσης, περιλαμβανομένων των φράσεων ή σελίδων που εμφανίζονται μαυρισμένες για λόγους εθνικής ασφαλείας, βρίσκεται κλειδωμένο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου τα μέλη του Κογκρέσου να έχουν πρόσβαση στην έκθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει απολύτως δικαιωμένος από την έκθεση και επιδιώκει να στρέψει τον προβολέα στο FBΙ και στις τεχνικές που χρησιμοποίησε κατά τις πρώτες φάσεις της έρευνας. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορήσει το FBI για «κατασκοπεία» εις βάρος του, ενώ το FBI δήλωσε ότι είχε λάβει ένταλμα που του επέτρεπε την παρακολούθηση του πρώην συνεργάτη του Τραμπ, Κάρτερ Πέιτζ, η οποία αποτέλεσε το πρώτο βήμα των ερευνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή