Θύμα και ο Νάιτζελ Φάρατζ του «κινήματος του μιλκσέικ»

Θύμα και ο Νάιτζελ Φάρατζ του «κινήματος του μιλκσέικ»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ. Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του κόμματος του Brexit στη Βρετανία, δέχθηκε χθες επίθεση με μιλκσέικ από διαδηλωτή. Είναι ο τελευταίος ευρωσκεπτικιστής που βρίσκεται στο στόχαστρο παρόμοιας ενέργειας ενόψει των ευρωεκλογών. Οι δράσεις με μιλκσέικ έχουν θορυβήσει τις αρχές σε τέτοιο βαθμό, ώστε υποχρεώνουν π.χ. τα ταχυφαγεία να μην πωλούν μιλκσέικ όταν διοργανώνεται κοντά κάποια ομιλία αντιευρωπαίου πολιτικού.

Ο Φάρατζ, επικεφαλής της εκστρατείας για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., αποχώρησε από εκδήλωση στο Νιούκαστλ της βόρειας Αγγλίας καλυμμένος με το άσπρο υγρό. Αφότου μίλησε στους οπαδούς του δέχθηκε την επίθεση από άνδρα, γύρω στα τριάντα, και απομακρύνθηκε από τους βοηθούς του με ταξί. «Δυστυχώς κάποιοι υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο σημείο να είναι αδύνατη η πραγματοποίηση μιας φυσιολογικής εκστρατείας», τουίταρε ο Φάρατζ μετά το επεισόδιο. «Για να λειτουργεί μια πολιτισμένη δημοκρατία απαιτείται η συναίνεση των χαμένων. Εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικοί που δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», συμπλήρωσε. Το νεοπαγές κόμμα του υπέρ του Brexit αναμένεται να αποσπάσει τις περισσότερες ψήφους στις επικείμενες ευρωεκλογές με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ, η βρετανική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι μέλη της θα μεταβούν σήμερα στα γραφεία του κόμματος του Φάρατζ, προκειμένου να εξετάσουν τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του για τις ευρωεκλογές. Στόχος της επιτροπής είναι να εξετάσει αν υπάρχουν αποδείξεις περί παράβασης της νομοθεσίας. Την έρευνα αυτή ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, καθώς το κόμμα συλλέγει δωρεές μέσω του PayPal όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να του χορηγήσει ποσό μικρότερο των 500 λιρών (5.171 ευρώ) αρκεί να έχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή