ΚΟΣΜΟΣ

Αίσθηση από το βίντεο YouTuber κατά του κόμματος της ‘Aγγελα Μέρκελ – Η απάντηση του CDU

Αίσθηση από το βίντεο YouTuber κατά του κόμματος της ‘Aγγελα Μέρκελ – Η απάντηση του CDU

Το βίντεο με το κατηγορητήριο ενός Γερμανού YouTuber κατά της πολιτικής του κόμματος της 'Aγγελα Μέρκελ ξεπέρασε σήμερα τα πέντε εκατομμύρια προβολές και η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απάντησε τελικά σε αυτό, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Το viral βίντεο διάρκειας 55 λεπτών που ανάρτησε στο Διαδίκτυο ο χρήστης Rezo το Σάββατο έχει τίτλο «Η καταστροφή του CDU», της κυβερνώσας από το 2005 Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

«Οι άνθρωποι της CDU ψεύδονται, ασκούν πολιτικές αντίθετες με τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων» και «καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον μας», εξηγεί ο 26χρονος Rezo με τα μπλε μαλλιά, στο βίντεο. Ο νεαρός που έχει 700.000 ακολούθους στο YouTube και 120.000 στο Twitter κατηγορεί επίσης το κεντροδεξιό κόμμα ότι οι αποφάσεις του ευνοούν τους πλούσιους, επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα και υπογραμμίζει την «κατάφωρη ανικανότητα» της κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των ναρκωτικών.

Ο  Rezo ενθαρρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου να πάνε την Κυριακή στις κάλπες για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία, «διαφορετικά οι συνταξιούχοι θα αποφασίσουν για το μέλλον σας» όπως επιμένει. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νεολαία της Γερμανίας, καθώς οι άνω των 60 ετών αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα (36%).

Έκπληκτη από τον viral χαρακτήρα των επικρίσεων του Rezo μόλις πριν από τις ευρωεκλογές που προοιωνίζονται δύσκολες για τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η επικεφαλής του κόμματος, ειρωνεύτηκε χρησιμοποιώντας και εδάφιο της Βίβλου. «Διερωτήθηκα γιατί πράγματι δεν είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τις επτά πληγές της Αιγύπτου», δήλωσε σήμερα από το Κίελο όπου πραγματοποιεί εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια, το CDU δημοσίευσε ανοικτή επιστολή απευθυνόμενο στον ενικό στον Rezo και κατηγορώντας τον ότι θέλει να «προκαλέσει» για να έχει το βίντεό του πολλές προβολές. «Η αρχή των youtubers είναι τα "κλικ". Η αρχή ενός λαϊκού κόμματος όπως το CDU είναι η εμπιστοσύνη», υπογραμμίζει, το κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ