ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Στις 31 Οκτωβρίου θα φύγουμε από την Ε.Ε., με ή χωρίς συμφωνία

Μπόρις Τζόνσον: Στις 31 Οκτωβρίου θα φύγουμε από την Ε.Ε., με ή χωρίς συμφωνία

«Στις Οκτωβρίου 31 θα φύγουμε από την Ε.Ε., με ή χωρίς συμφωνία» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στις 7 Ιουνίου.

«Τελικά σήμερα ήταν μία καλή μέρα να είσαι εκτός Λονδίνου» τόνισε ο Τζόνσο, ο οποίος αποτελεί και φαβορί για τη διαδοχή της Μέι, ενώ πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο της πολιτικής ιστορίας».

Η διαδικασία της διαδοχής

Οι Συντηρητικοί βουλευτές μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Η Μέι δήλωσε ότι η διαδικασία της διαδοχής θα ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την παραίτησή της, η οποία όπως ανακοίνωσε θα ισχύσει από τις 7 Ιουνίου.

Μόλις ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες οι 313 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος θα ψηφίσουν σε μία σειρά νοκ άουτ ψηφοφοριών.

Οι δύο τελικοί υποψήφιοι θα τεθούν στην κρίση των περίπου 120 χιλιάδων μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Ο νικητής θα αναλάβει τόσο την ηγεσία του κόμματος αλλά και την πρωθυπουργία χωρίς να απαιτείται η διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από την θερινή διακοπή των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου στις 20 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα.