ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στο Βέλγιο: Στις κάλπες και οι μοναχοί (φωτογραφίες)

Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στο Βέλγιο: Στις κάλπες και οι μοναχοί (φωτογραφίες)

Ευρωεκλογές διεξάγονται σήμερα και στο Βέλγιο, όπου από το πρωί οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι ψηφοφόροι στο Βέλγιο καλούνται σήμερα να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο, παράλληλα με τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σύνθετη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στο Βέλγιο: Στις κάλπες και οι μοναχοί (φωτογραφίες)-1

Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψήφιους των κομμάτων, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε στην πόλη Westvleteren 4 μοναχούς να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά, για να ψηφίσουν.

Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στο Βέλγιο: Στις κάλπες και οι μοναχοί (φωτογραφίες)-2

Η ψήφος είναι υποχρεωτική στο Βέλγιο.

Εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στο Βέλγιο: Στις κάλπες και οι μοναχοί (φωτογραφίες)-3

Το Βέλγιο κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση τους τελευταίους πέντε μήνες, ύστερα από την κατάρρευση του κεντροδεξιού συνασπισμού τον Δεκέμβριο, όταν οι υπουργοί που προέρχονταν από τη Νεοφλαμανδική Συμμαχία (N-VA, φλαμανδοί εθνικιστές) παραιτήθηκαν από τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω μιας σοβαρής διαφωνίας για το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καλές επιδόσεις αναμένεται να έχει και πάλι το κόμμα N-VA ενώ ενισχυμένο προβλέπεται να είναι το ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang. Καλές επιδόσεις προβλέπεται να έχουν και οι Πράσινοι, που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ