Καλύπτει την επίθεση Κιμ κατά Μπάιντεν ο Τραμπ

Καλύπτει την επίθεση Κιμ κατά Μπάιντεν ο Τραμπ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε τον χρόνο να εξομολογηθεί μέσω Twitter ότι βρήκε διασκεδαστικό ένα χλευαστικό μήνυμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εναντίον του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η πρωτοφανής για Αμερικανό πρόεδρο χειρονομία προκάλεσε κατάπληξη στην Ουάσιγκτον, αλλά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει ότι Τραμπ και Κιμ «συμφωνούν στην εκτίμησή τους για τον τέως αντιπρόεδρο».

Υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2020, ο Μπάιντεν κατηγόρησε πρόσφατα τον Τραμπ ότι «αγκαλιάζει τυράννους και δικτάτορες σαν τον Πούτιν και τον Κιμ». Απαντώντας, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας τον αποκάλεσε «ηλίθιο που δεν έχει τις στοιχειώδεις αρετές ενός ανθρώπου, πολύ περισσότερο ενός πολιτικού». Στην ανάρτησή του, στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε ότι γέλασε όταν ο Κιμ «αποκάλεσε αυτόν τον άνθρωπο του βάλτου, τον Τζο Μπάιντεν, άτομο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και χειρότερα».

Σε άλλο σχόλιό του, ο Τραμπ «άδειασε» τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, υποβαθμίζοντας τη σημασία των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας και επιβεβαιώνοντας την «εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Κιμ». Η τοποθέτηση αυτή μάλλον δεν ενθουσίασε τον οικοδεσπότη του, πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε. Πάντως, οι δύο άνδρες είχαν συναντήσεις σε πολύ καλό κλίμα, παρά τις διαφορές τους σε ζητήματα εμπορίου, ενώ έπαιξαν μαζί γκολφ και παρακολούθησαν αγώνες σούμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή