Αποσύρεται οριστικά από την δημόσια ζωή ο Χουάν Κάρλος

Αποσύρεται οριστικά από την δημόσια ζωή ο Χουάν Κάρλος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσυρθεί πλήρως από τη δημόσια ζωή, από τις 2 Ιουνίου, πέντε χρόνια αφότου παραιτήθηκε από τον θρόνο. «Πιστεύω ότι έφθασε η στιγμή να ανοίξω μια νέα σελίδα στη ζωή μου και να ολοκληρώσω την αποχώρησή μου από τη δημόσια ζωή» δήλωσε ο πρώην μονάρχης, ηλικίας 81 ετών, σε μια επιστολή προς τον γιο του, τον 51χρονο νυν βασιλιά Φελίπε.

Έπειτα από 39 χρόνια βασιλείας, ο Χουάν Κάρλος υπέγραψε την 18η Ιουνίου του 2014 την παραίτησή του. Στη συνέχεια παρέστη σε κάποιες επίσημες τελετές και σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως σε μια ταυρομαχία την 15η Μαΐου στη Plaza de Las Ventas, στη Μαδρίτη.

Σημαίνον πρόσωπο της ισπανικής δημοκρατίας, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, άκρως δημοφιλής, για πολύ καιρό, καθώς βοήθησε τη χώρα του να γυρίσει σελίδα από τη δικτατορία του Φράνκο, ο Χουάν Κάρλος είδε τη δημοτικότητά του να καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων που κλόνισαν τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του.

Το μεγαλύτερο εξ αυτών ήταν το σκάνδαλο διαφθοράς με την εμπλοκή της κόρης του Κριστίνα και του γαμπρού του Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος φυλακίστηκε.

Αλλά κι ένα πολυδάπανο ταξίδι για κυνήγι ελέφαντα στη Μποτσουάνα το 2012 δεν μπόρεσε να του το συγχωρέσει μια Ισπανία που είχε βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή