Σε δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για ψευδή δήλωση πριν το δημοψήφισμα του Brexit

Σε δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για ψευδή δήλωση πριν το δημοψήφισμα του Brexit

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλήτευση για να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες περί παράβασης καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, έλαβε ο τέως υπουργός Εξωτερικών και επικρατέστερος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το skai.gr.

Η μήνυση σε βάρος του κ. Τζόνσον κατατέθηκε από τον 29χρονο επιχειρηματία Μάρκους Μπολ, ο οποίος συγκέντρωσε 200.000 λίρες σε έρανο, μέσω διαδικτύου, για τα δικηγορικά έξοδα.

Ο Μάρκους Μπολ κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον ότι είπε ψέματα κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2016 για τα χρήματα που στέλνει στην ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα.

Πρόκειται για τον περιβόητο και διαψευσθέντα ισχυρισμό ότι με το Brexit η Βρετανία θα ανακτήσει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες, χρήματα που θα διατίθενται στο βρετανικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο συνήγορος του κ. Τζόνσον αρνείται ότι ο πελάτης του ενήργησε παρατύπως ή ανειλικρινώς.

Παρόλα αυτά, η αρμόδια δικαστής έκρινε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραστεί σε μία αρχική ακροαματική διαδικασία σε περιφερειακό ειρηνοδικείο, πριν η υπόθεση αναπεμφθεί σε πρωτοδικείο του Λονδίνου.

Το αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή