Ναυάγιο στον Δούναβη: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 21 αγνοουμένων

Ναυάγιο στον Δούναβη: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 21 αγνοουμένων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eλάχιστες ελπίδες υπάρχουν να βρεθούν ζωντανοί οι 21 αγνοούμενοι μετά το πολύνεκρο ναυάγιο αργά χθες το βράδυ ενός τουριστικού πλοίου που μετέφερε για νυχτερινή κρουαζιέρα και ξενάγηση νοτιοκορεάτες τουρίστες στον Δούναβη στην Βουδαπέστη και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, στην οποία μετέχουν πλοία και δύτες και χρησιμοποιούνται προβολείς και ραντάρ, διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το σημείο του δυστυχήματος.. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πλοίο συγκρούστηκε με το άλλο τουριστικό πλοίο κοντά στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας περί τις 22:00 τοπική ώρα [23:00 ώρα Ελλάδας] και  βυθίστηκε σχεδόν αμέσως μετά τη σύγκρουσή του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν ημέρες για την ανέλκυση του πλοίου από τον βυθό και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν ενδεχομένως υπάρχουν πτώματα παγιδευμένα στο κουφάρι του σκάφους, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ.

Από την αρχή του Μαΐου, ο Δούναβης είναι φουσκωμένος και υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, ενώ την ώρα του δυστυχήματος σημειωνόταν καταιγίδα στην Βουδαπέστη.

«Δεν θα πω ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα, οπότε προτιμώ να πω ότι υπάρχουν λιγοστές πιθανότητες (ανεύρεσης επιζώντων)», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Παλ Γκιέρφι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης.

«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εξαιτίας της θερμοκρασίας των υδάτων, αλλά και λόγω των ισχυρών ρευμάτων του ποταμού, των υδρατμών καθώς και λόγω των ρούχων που φορούσαν οι άνθρωποι που έπεσαν μέσα στο νερό» είπε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες για τους αγνοούμενους. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, στο πλοίο Γοργόνα επέβαιναν 33 τουρίστες υπήκοοι της χώρας και τρεις ξεναγοί καθώς και διμελές πλήρωμα Ούγγρων. Το πλοίο Γοργόνα είχε μήκος 27μ, ήταν διώροφο με μηχανή 150 ίππων και δυνατότητα να μεταφέρει 60 ανθρώπους, είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης η ιδιοκτήτρια εταιρεία Panorama Deck Ltd.

Επτά Νοτιοκορεάτες διασώθηκαν, επτά πνίγηκαν και 19 αγνοούνται ενώ νεκρός θεωρείται και ένας Ούγγρος, δήλωσε ο Κανγκ Χιούνγκ-σικ, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε σχέση με το ναυάγιο. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή