Εκρυψαν αντιτορπιλικό για να μη θυμώσει ο Τραμπ

Εκρυψαν αντιτορπιλικό για να μη θυμώσει ο Τραμπ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η προσπάθεια των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου να μαντέψουν τις διαθέσεις του Αμερικανού προέδρου και να εξαφανίσουν από το οπτικό του πεδίο πιθανούς παράγοντες εκνευρισμού έφθασε σε επίπεδα που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα πολιτεύματα. Ενόψει της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει εντολή να κρυφτεί το αντιτορπιλικό «Τζον Μακέιν», ώστε να μη βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμέτωπος με το όνομα του γερουσιαστή που αντιπαθούσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι προσπάθειες απόκρυψης του σκάφους δεν ήταν εν γνώσει του. «Δεν ενημερώθηκα για τίποτα που να σχετίζεται με το σκάφος “Τζον Μακέιν” στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ιαπωνία», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.

To email της αμερικανικής διοίκησης Ινδίας-Ειρηνικού προς αξιωματούχους του ναυτικού, το οποίο διέρρευσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι «το “Τζον Μακέιν” πρέπει να είναι εκτός οπτικού πεδίου». Η ύπαρξη του μηνύματος αυτού επιβεβαιώθηκε από τα πρακτορείο ΑΡ και Reuters, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι εν συνεχεία, ανώτατοι αξιωματικοί του Ναυτικού ακύρωσαν τη συγκεκριμένη εντολή.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ήρωας πολέμου στο Βιετνάμ, έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα και τον παππού του, οι οποίοι ήταν και οι δύο ναύαρχοι. Το σκάφος «Τζον Μακέιν» χρωστάει το όνομά του στους προγόνους του, αλλά πέρυσι, μετά τον θάνατο του Μακέιν, αφιερώθηκε, με ειδική τελετή, και στον γερουσιαστή.

Χθες, παράλληλα με τη διάψευση ότι δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στις προσπάθειες εξαφάνισης του πλοίου, ο Τραμπ έσπευσε να επιβεβαιώσει την αντιπάθειά του προς τον γερουσιαστή. «Ημουν πολύ πολύ θυμωμένος με τον Μακέιν γιατί “σκότωσε” την Υγεία. Κατά κανένα τρόπο δεν ήμουν οπαδός του» είπε. Ο Μακέιν, άρρωστος με καρκίνο, είχε εμποδίσει με την ψήφο του στη Γερουσία τις προσπάθειες του Τραμπ να καταργήσει την υγειονομική μεταρρύθμιση του τέως προέδρου Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή