Βρετανία: Η στερλίνα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της έναντι του ευρώ εδώ και δύο χρόνια

Βρετανία: Η στερλίνα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της έναντι του ευρώ εδώ και δύο χρόνια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρώ κατέγραψε άνοδο έναντι της στερλίνας για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα καθώς η μάχη για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέρζα Μέι έπληξε τη διάθεση των επενδυτών για τη βρετανική λίρα, που τώρα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της έναντι του ενιαίου νομίσματος εδώ και δύο χρόνια.

Περισσότεροι από 10 υποψήφιοι ανταγωνίζονται για τη θέση της Μέι αλλά σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχημάτων φαβορί εμφανίζεται ο Μπόρις Τζόνσον, που δηλώνει ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου, ακόμα και χωρίς συμφωνία επί των όρων της αποχώρησης.

Οι Συντηρητικοί έχασαν με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές της περασμένης εβδομάδας ενώ πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα υφίστατο τη μεγαλύτερη ήττα σε βουλευτικές εκλογές στην ιστορία του εάν αυτές διενεργούνταν τώρα. Σύμφωνα με αναλυτές η προοπτική αυτή ωθεί τους υποψηφίους να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο Brexit, γεγονός που αποδυναμώνει τη λίρα.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για τη στερλίνα και προβλέπουμε ότι θα υποχωρήσει στις 0,90 έναντι του ευρώ, καθώς η προοπτική ενός νέου ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργού δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις αγορές και είναι σαφώς αρνητική εξέλιξη», ανέφερε ο Πετρ Κρπάτα, αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στην ING στο Λονδίνο.

Σήμερα, η λίρα απείχε λιγότερο από 2% από αυτό το επίπεδο και διαμορφώθηκε νωρίτερα στις 88,40 πένες. Οδεύει προς μηνιαία πτώση σχεδόν 3% έναντι του ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη πτώση της από τον Μάιο του 2017. Έναντι του δολαρίου, η λίρα ήταν σταθερή στο 1,2611 δολάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή