ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού εκφράζονται στην Γερμανία, μετά την ανακοίνωση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκραατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ότι προτίθεται να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά της και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Η Νάλες, με δήλωσή της προς τα μέλη του SPD, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει αύριο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, την Τρίτη από την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσεχώς να παραδώσει και την έδρα της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. «Η απαραίτητη στήριξη για στο πρόσωπό μου για να συνεχίσω τα καθήκοντά μου δεν υπάρχει πια», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούσε να υπάρχει «σαφήνεια» και όχι αμφιβολίες επί της ικανότητάς της να ηγηθεί του κόμματος. 

Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία-1
H πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, την ηγεσία του SPD θα αναλάβει προσωρινά η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το προσεχές διάστημα.

Η Νάλες είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες δριμεία κριτική από στελέχη του κόμματός της που της καταλόγισαν ευθύνες για το ιστορικό χαμηλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και για την ήττα στο πρώην «προπύργιο» του SPD, την Βρέμη. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, κύκλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανέφεραν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία με το SPD ακόμη και μετά την αποχώρηση της Αντρέα Νάλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α.P.