ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική κρατική τηλεόραση απαντά με δική της σειρά στο «Chernobyl» του HBO

Η ρωσική κρατική τηλεόραση απαντά με δική της σειρά στο «Chernobyl» του HBO

Με σειρά που θα απεικονίζει την ρωσική εκδοχή σχετικά με την τραγωδία του Τσέρνομπιλ, απαντά η κρατική τηλεόραση της χώρας στη σειρά του HBO που κυκλοφόρησε προσφάτως. Η σειρά θα βασίζεται στο σενάριο ότι ένας πράκτορας της CIA παρευρισκόταν στο εργοστάσιο τη στιγμή του ατυχήματος.

Το «Chernobyl» εκπληρώνει τις απαιτήσεις διάφορων δημοσιογράφων της χώρας για μία πιο «πατριωτική» απεικόνιση της ιστορίας.

Ο Κρεγκ Μέιζιν, σκηνοθέτης της σειράς του HBO, γνωστός για την εμμονή του στις λεπτομέρειες, βασίστηκε σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν της τραγωδίας, με σκοπό να δημιουργήσει μία ρεαλιστική απεικόνιση της Σοβιετικής Ενωσης της δεκαετίας του 1980.

Η ρωσική εκδοχή κινείται σε πιο χαλαρά πλαίσια, όπως σημειώνει άρθρο του Guardian. Σύμφωνα με την περιγραφή της σειράς το σενάριο περιστρέφεται γύρω από έναν πράκτορα της CIA, του οποίου αποστολή είναι να συλλέξει πληροφορίες για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Σοβιετικής Ενωσης και την προσπάθεια της ρωσικής αντικατασκοπείας να τον εντοπίσει.

«Υπάρχει μία θεωρία ότι οι Αμερικάνοι διείσδυσαν στις εγκαταστάσεις του Τσέρνομπιλ και αρκετοί ιστορικοί δεν αμφισβητούν το γεγονός ότι την ημέρα της έκρηξης παρίστατο πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιώ», δήλωσε ο Αλεξέι Μουράντοφ, σκηνοθέτης της σειράς. 

Με πληροφορίες από Guardian