Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)

Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 400 κομμάτια από τη συλλογή Al Thani – η συλλογή της Βασιλικής οικογένειας του Κατάρ –  όπως κοσμήματα, τελετουργικά αντικείμενα και πίνακες ζωγραφικής από την εποχή των Μαχαραγιάδων και των Μογγόλων βασιλέων, θα δημοπρατηθούν στη Νέα Υόρκη, στις 19 Ιουνίου από τον οίκο Christie's.

Η δημοπρασία έχει τίτλο H "Maharajas and Mughal Magnificence" αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ιδιωτών συλλεκτών αλλά και μουσείων και ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο. 

Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)-1

Το διαμαντένιο μονόπετρο "Mirror of Paradise" (Καθρέπτης του Παραδείσου) αναμένεται να φτάσει τα 7 – 10 εκατομμύρια δολάρια. 

Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)-2

Το βαρύτιμο, ολόχρυσο περιδέραιο με διαμάντια  "The Nizam of Hyderabad" αναμένεται να πουληθεί από 1,5 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)-3

Η Συλλογή Αλ Θάνι αποτελείται από ινδικά έργα τέχνης και κοσμήματα και οπλισμό από την περίοδο της Μογγολικής Αυτοκρατορίας έως σήμερα και δημιουργήθηκε από τον Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Θάνι,  μέλος της δυναστείας του Κατάρ Αλ Θάνι.

Ανεκτίμητα κομμάτια της βασιλικής συλλογής του Κατάρ σε δημοπρασία (φωτογραφίες)-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή