ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί τους New York Times για «προδοσία»

Ο Τραμπ κατηγορεί τους New York Times για «προδοσία»

Για «μία πιθανή πράξη προδοσίας» κατηγόρεσε τους New York Times ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ, αναφερόμενος στη δημοσίευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν αυξήσεις τις ψηφιακές «επιθέσεις» στο ρωσικό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτοί οι αποτυχημένοι των New York Times μόλις δημοσίευσαν ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίοι οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τις κυβερνοεπιθέσεις τους εναντίον της Ρωσίας. Αυτό είναι πιθανή πράξη προδοσίας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!», έγραψε ακόμη χαρακτηρίζοντας «διεφθαρμένη» την εφημερίδα και επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του σύμφωνα με τις οποίες οι δημοσιογράφοι είναι «οι εχθροί του λαού».

Η Ουάσιγκτον αυξάνει τις ψηφιακές επιθέσεις στο ρωσικό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και επιδεικνύοντας τη νέα δύναμη της κυβέρνησης Τραμπ, να χρησιμοποιεί τα «ψηφιακά εργαλεία της» πιο επιθετικά, ανέφεραν χθες οι New York Times, επικαλούμενοι κυβερνητικούς αξιωματούχους.