ΚΟΣΜΟΣ

Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2019

ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-2019-2324131

Το Mirazur, το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρουσίαση της λίστας των "50 Καλύτερων" που βασίζεται σε δημοσκόπηση μεταξύ διεθνών σεφ, ιδιοκτητών, καλοφαγάδων και κριτικών απ' όλον τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο Μάουρο Κολαγκρέκο είναι επίσης ο μοναδικός αλλοδαπός σεφ που έχει τιμηθεί τρία αστέρια από τον γαλλικό οδηγό Michelin.

ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-20190
Το Mirazur, με τη φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά αυτόν τον τίτλο από το 2002

Στη δεύτερη θέση των  World’s 50 Best Restaurants βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, τρίτο κατατάχθηκε το Asador Etxebarri στη Χώρα των Βάσκων και τέταρτο το Gaggan στην Μπανγκόκ.

ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-20192
Tο Noma της Κοπεγχάγης

ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-20194
Tο Asador Etxebarri
 
Πέμπτο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Geranium στην Κοπεγχάγη. 
 
ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-20196
Tο Gaggan στην Μπανγκόκ
 
 ta-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy-gia-to-20198
Το Δανέζικο Geranium 

Με βάση τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν για τη σύνταξη της λίστας των "50 Best", οι νικητές των προηγούμενων ετών, όπως το Osteria Francescana, δεν έχουν δικαίωμα να διαγωνιστούν ξανά για τη διάκριση. Αντί για αυτό, συμπεριλαμβάνονται αυτόματα σε μια νέα κατηγορία, των "Best of the Best".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ