Γερμανία: Πάνω από 12.000 ακροδεξιοί ύποπτοι για βίαιες ενέργειες

Γερμανία: Πάνω από 12.000 ακροδεξιοί ύποπτοι για βίαιες ενέργειες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι οι νεοναζί στη χώρα ανέρχονται σε 24.100 άτομα, εκ των οποίων τα μισά είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν σε πράξεις βίας. Η τελευταία έκθεση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύθηκε καθώς οι αρχές εξακολουθούν να διερευνούν τα δίκτυα του 45χρονου Στέφαν Ερνστ, που δολοφόνησε τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Βάλτερ Λίμπκε στις 2 Ιουνίου στο Κάσελ.

Χθες, με υπόδειξη του ακροδεξιού Ερνστ, οι αρχές εντόπισαν οπλοστάσιο που ο ίδιος διατηρούσε σε καταπακτή στον χώρο εργασίας του, ενώ συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία υπέδειξε ότι του είχαν προμηθεύσει όπλα. Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν γνωστός στις αρχές και είχε συμμετάσχει μαζί με τον Ερνστ σε επίθεση ακροδεξιών εναντίον εκδήλωσης του συνδικάτου DGB στο Ντόρτμουντ. Μετά την επίθεση εκείνη, ο 45χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί.

Αντιθέτως, ο δεύτερος συλληφθείς δεν είχε κινήσει υποψίες ούτε ως εμπλεκόμενος σε ποινικές υποθέσεις ούτε ως συμμετέχων σε ακροδεξιούς κύκλους.

Η γερμανική εμπειρία της ανόδου του ναζισμού έχει υποχρεώσει τις γερμανικές αρχές να παρακολουθούν όσους μετέχουν σε ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, λόγω του κινδύνου που μπορεί να εγκυμονεί η δράση τους για τη συνταγματική νομιμότητα. Οι δύο συλληφθέντες προφυλακίστηκαν, ενώ σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή