Γαλλία: Ξεπέρασε τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος

Γαλλία: Ξεπέρασε τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπεράσθηκε για πρώτη φορά σήμερα στη Γαλλία, όπου θερμοκρασία 45,1 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στη Βιλβιέιγ, στον νομό Γκαρντ (νότια Γαλλία), την ώρα που η Ευρώπη πλήττεται από ένα πρόωρο κύμα καύσωνα.

«45,1 βαθμοί Κελσίου στη Βιλβιέιγ στις 15:00, η πρώτη φορά που το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπερνιέται στη Γαλλία», διευκρίνισε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν στο Twitter. Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας του Αυγούστου 2003 (44,1 βαθμοί Κελσίου) είχε ήδη καταρριφθεί νωρίτερα σήμερα στο Καρπαντρά.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στις 13:48 (τοπική ώρα) καταγράφηκε θερμοκρασία 44,3 βαθμών Κελσίου στο Καρπαντρά σε μίαζώνη που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για καύσωνα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo – France.

«Είναι ιστορικό ρεκόρ», σχολίασε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν, επισημαίνοντας πως μπορεί να καταρριφθεί και πάλι μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας. Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας χρονολογούνταν από τις 12 Αυγούστου 2003, όταν είχε καταγραφεί θερμοκρασία 44,1 βαθμών Κελσίου στο Σεν-Κριστόλ-λεζ-Αλέ στο Κονκεράκ, επίσης στον νότο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή