Δηλητηριάστηκαν στο πάρτι γενεθλίων της Ιμέλντα Μάρκος

Δηλητηριάστηκαν στο πάρτι γενεθλίων της Ιμέλντα Μάρκος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσδόκητη κατάληξη είχε το πάρτι που διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία των γενεθλίων της πρώην Πρώτης Κυρίας των Φιλιππίνων, Ιμέλντα Μάρκος. Eκαντοντάδες οπαδοί και υποστηρικτές της χήρας του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος συγκεντρώθηκαν στη Μανίλα προκειμένου να γιορτάσουν τα ενενηκοστά γενέθλιά της. Ωστόσο, η εκδήλωση είχε ατυχή έκβαση, αφού τουλάχιστον 261 από τους παρισταμένους χρειάστηκε να διακομιστούν άμεσα σε νοσοκομεία της Μανίλας, καθώς υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από κάτι που κατανάλωσαν στο πάρτι, που διοργανώθηκε σε κλειστό στάδιο.

Τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στην περιοχή Πάσιγκ της Μανίλας γέμισαν ασθενείς με συμπτώματα που υπεδείκνυαν τροφική δηλητηρίαση, όπως εμετοί, διάρροια και ζάλη, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό. Ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων αλλά και τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσαν το συμβάν. «Το φαγητό που είχε προετοιμαστεί με σκοπό να προσφερθεί σε 2.500 άτομα, ίσως να είχε χαλάσει, παραμένουμε όμως ακλόνητοι», δήλωσε η κόρη της Ιμέλντα Μάρκος –και πλέον γερουσιαστής– Ιμέε Μάρκος προς όσους καλεσμένους παρέμειναν στο πάρτι, σύμφωνα με τα σχόλια που αναρτήθηκαν κάτω από τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Facebook. «Ας φροντίσουμε απλώς όσους βρίσκονται στο νοσοκομείο. Να είστε σίγουροι ότι θα τους επισκεφθούμε όλους», προσέθεσε.

Η ίδια η χήρα του Φέρντιναντ Μάρκος δεν αρρώστησε, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός DWIZ. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook έδειχνε ανθρώπους να σχηματίζουν ουρά μπροστά από ένα τραπέζι για να χαιρετήσουν την Ιμέλντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους προσκεκλημένους της Πρώτης Κυρίας προσφέρθηκαν πολλά εδέσματα, όπως ρύζι, αυγά και το παραδοσιακό φιλιππινέζικο πιάτο αντόμπο, που περιλαμβάνει κρέας σιγοβρασμένο σε ξίδι και σάλτσα σόγιας.

Καταδικασμένη για απάτη

Η Μάρκος είναι γνωστή για την τεράστια συλλογή παπουτσιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης που διαθέτει. Η οικογένειά της εξακολουθεί να είναι ισχυρή στις Φιλιππίνες, αν και προκαλεί διχασμό στο πολιτικό πεδίο, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις και με τον νυν πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Η ζωή της πρώην Πρώτης Κυρίας του νησιωτικού συμπλέγματος δεν είναι ανέφελη. Η Ιμέλντα Μάρκος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σειρά υποθέσεων απάτης, οι οποίες εξακολουθούν να την καταδιώκουν από το 1986, χρονιά ανατροπής του συζύγου της.

Πέρυσι καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά επειδή τη δεκαετία του 1970, όταν ήταν κυβερνήτης της Μανίλας, πραγματοποίησε παράνομες τραπεζικές μεταφορές χρημάτων αξίας 200 εκατ. δολαρίων σε ελβετικά ιδρύματα. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και παραμένει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχει υποβάλει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή