ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τα ιδιωτικά βαφτίσια του μικρού Αρτσι

Βρετανία: Τα ιδιωτικά βαφτίσια του μικρού Αρτσι

Βαφτίσια έχει σήμερα η βρετανική βασιλική οικογένεια, μόνο που για ακόμα μία φορά οι δούκες του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι γονείς του νεοφώτιστου, σκοπεύουν να σπάσουν την παράδοση.

Ο Χάρι και η Μέγκαν βαφτίζουν τον γιο τους Αρτσι Χάρισον Μαουνμπάτεν Ουίνδσορ δεχόμενοι επικριτικά σχόλια για τη «μυστικότητα» της τελετής. Ο Αρτσι, o οποίος γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του τρέχοντος έτους και είναι το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θα βαφτιστεί σε «μικρή ιδιωτική τελετή», όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η επιλογή των γονιών του Αρτσι να μη δώσουν δημοσιότητα στη βάπτιση, όπως έκαναν πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα τρία τους παιδιά, αλλά και ολόκληρη η βρετανική βασιλική οικογένεια, προκαλεί ήδη πολλά επικριτικά σχόλια.

Τη βάπτιση θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου των Ουίνδσορ. Η ταυτότητα των νονών θα παραμείνει μυστική, «όπως επιθυμούν οι ίδιοι», προσέθεσαν τα ανάκτορα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, οι νονοί δεν είναι διασημότητες, αλλά προέρχονται από τον στενό φιλικό κύκλο του ζευγαριού και τα παιδιά τους διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στη γαμήλια τελετή. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα δώσουν στον Τύπο μόνο τις φωτογραφίες που θα τραβήξει την ίδια ημέρα ο Κρις Αλερτον, που είχε απαθανατίσει το ζευγάρι και στον γάμο του.

Πολλές βρετανικές εφημερίδες επικρίνουν το πριγκιπικό ζεύγος επειδή δέχθηκε να χρησιμοποιήσει δημόσιους πόρους για τον γάμο και για την ανακαίνιση της νέας κατοικίας του, αλλά τώρα αρνείται στο κοινό να δει τον Αρτσι, τους νονούς και τους γονείς να φθάνουν στο παρεκκλήσι για την τελετή. Η βασιλική χρονικογράφος Πένι Τζούνορ χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια «λάθος».

«Είτε θα αποφασίσουν να κρατήσουν τη ζωή τους παντελώς ιδιωτική, να χρηματοδοτούν οι ίδιοι το σπίτι τους και να αποφεύγουν τα βλέμματα, είτε θα παίξουν το παιχνίδι», είπε η Τζούνορ. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται να δει τον Αρτσι και τους νονούς. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν γιατί πλήρωσαν σχεδόν 3 εκατ. λίρες για το σπίτι τους, επομένως για λόγους δημοσίων σχέσεων θα ήταν καλή αντιπροσφορά να τους δείξουν για λίγο τον Αρτσι», προσέθεσε.