Το Σάββατο ξεκινά η ψηφοφορία για τον διάδοχο της Μέι

Το Σάββατο ξεκινά η ψηφοφορία για τον διάδοχο της Μέι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο, αρχίζει η ψηφοφορία των περίπου 160 χιλιάδων μελών του Συντηρητικού κόμματος που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ για την ηγεσία του κόμματος

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα κρατήσει μέχρι τις 21 Ιουλίου και την επόμενη μέρα θα γίνει η καταμέτρηση, ενώ ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23.

Το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον περιμένει μία άνετη επικράτηση με τουλάχιστον 10 μονάδες διαφορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες επιλογής προσώπων που θα απαρτίσουν τον στενό κύκλο του Τζόνσον, με τα ονόματα του υπουργού Εσωτερικών, Σατζίντ Τζαβίντ και του υπουργού Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, να ακούγονται έντονα και όχι απαραίτητα στις ίδιες θέσεις.

Το προφίλ των ψηφοφόρων

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των μελών των Συντηρητικών είναι άντρες (71%), και σχεδόν εννέα στους δέκα (το 86%) ανήκουν στην μεσαία τάξη, ενώ το 97% είναι λευκοί Βρετανοί ή άλλης εθνικότητας, σύμφωνα με τριετή πανεπιστημιακή έρευνα που διενήργησαν καθηγητές των πανεπιστημίων Queen’s Mary και Sussex και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες

Το 44% είναι άνω των 65 ετών (σε σύγκριση με το 30% των άλλων μεγάλων κομμάτων), και ένα σημαντικό ποσοστό άνω των 75 ετών. Γεωγραφικά το 12%  ζει στο Λονδίνο και το 42% στον υπόλοιπο νότο.

Σχεδόν τα μισά μέλη δεν έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με κάποιο στέλεχος του κόμματος επί ένα χρόνο, ενώ την τελευταία χρονιά περίπου το 83% επικοινωνούσε συχνά ή περιστασιακά με το κόμμα μέσω email.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή