Β. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ λέει ότι ο Αυστραλός που είχε συλληφθεί στο έδαφός της διενεργούσε κατασκοπεία

Β. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ λέει ότι ο Αυστραλός που είχε συλληφθεί στο έδαφός της διενεργούσε κατασκοπεία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κρατικά βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι ο Αυστραλός φοιτητής Άλεκ Σίγκλεϊ, ένας από τους λίγους δυτικούς που σπούδαζαν στη Βόρεια Κορέα, συνελήφθη να διενεργεί κατασκοπεία, λόγος ο οποίος οδήγησε στην απέλαση του από τη Βόρεια Κορέα.

«Η έρευνα αποκάλυψε ότι με την υποκίνηση του ειδησεογραφικού ιστότοπου NK News και άλλων μέσων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας παρέδωσε πολλές φορές τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που συνέλεξε και ανέλυσε "χτενίζοντας" την Πιονγιάνγκ, κάνοντας χρήση της ταυτότητας ενός ξένου φοιτητή», μετέδωσε το Κεντρικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (ΚCNA).

Ο Σίγκλεϊ, ο οποίος κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα από τις 25 Ιουνίου, παραδέχτηκε «τις ενέργειες κατασκοπείας» και επανειλημμένως ζήτησε συγγνώμη, μετέδωσε το KCNA. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο φοιτητής απελάθηκε από τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη και έφθασε την ίδια ημέρα στο Τόκιο μέσω του Πεκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή