Η στιγμή που τα 7,1 R διακόπτουν το δελτίο ειδήσεων του CBS (βίντεο)

Η στιγμή που τα 7,1 R διακόπτουν το δελτίο ειδήσεων του CBS (βίντεο)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακοπές ρεύματος και πυρκαγιές ακολούθησαν τη ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,1 Ρίχτερ στη νότια Καλιφόρνια, μία ημέρα μετά τα 6.4 R που έπληξαν επίσης την ίδια περιοχή.

Η δόνηση «μεταδόθηκε» live κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων του CBS, οι παρουσιαστές του οποίου διέκοψαν προκειμένου να προφυλαχθούν κάτω από τα γραφεία τους.

Αρκετές ήταν οι αναφορές για τραυματισμούς, πυρκαγιές και υλικές φθορές μετά το σεισμό.

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά: «Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σοβαρά τραυματίες. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών και η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Ο νεότερος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Η στιγμή που τα 7,1 R διακόπτουν το δελτίο ειδήσεων του CBS (βίντεο)-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή