Το περίεργο ξύλινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στην Σλοβενία

Το περίεργο ξύλινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στην Σλοβενία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα το 2017, η Σέβνιτσα έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών και δημοσιογράφων που αναζητούν πληροφορίες για το παρελθόν της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Η Σλοβενία, πατρίδα της Μελάνια Τραμπ, αποφάσισε να την τιμήσειμε ένα ξυλόγλυπτο άγαλμα,  το οποίο όμως δεν έχει καμία ομοιότητα με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη γενέτειρά της, την κωμόπολη Σέβνιτσα, έγιναν την περασμένη εβδομάδα και το αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση έκανε τους κατοικους να γελάσουν. 

Το περίεργο ξύλινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στην Σλοβενία-1

Το ξύλινο γλυπτό απεικονίζει την εμφάνιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, συζύγου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, το 2018 . Το άγαλμα σε ανθρώπινες διαστάσεις θυμίζει, αν και όχι πολύ, τη Μελάνια Τραμπ με γαλάζιο φόρεμα να χαιρετάει με το ένα χέρι.

Το περίεργο ξύλινο άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στην Σλοβενία-2

Το έργο ανατέθηκε στον Σλοβένο καλλιτέχνη, Άλες Ζούπεβτς – γνωστό ως Maxi – και σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη στις ΗΠΑ, Μπρέιντ Ντάουνι. Ο Ζούπεβτς φέρεται να είχε την πλήρη ελευθερία στη δημιουργία του έργου για το οποίο χρησιμοποίησε αλυσοπρίονο.

Ττα σχόλια στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ανάμεικτα. 

Στο Τwitter το έργο τέχνης σχολιάστηκε αρνητικά με αρκετούς κατοίκους της πόλης να μιλούν για «ντροπή». 

«Δεν μοιάζει με τη Μελάνια. Είναι ένα Στρουμφ. Είναι ντροπή» έγραψε ένας χρήστης.

«Ο γλύπτης εργάστηκε για πολύ καιρό και  δεν φαίνεται τόσο όμορφη όσο είναι κανονικά» ανέφερε ένας κάτοικος στο Reuters. 

Ωστόσο δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Η Νίκα, 24χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής δήλωσε στο AFP: «Αν το μνημείο έπρεπε να είναι παρωδία, τότε ο καλλιτέχνης το πέτυχε. Εμείς εδώ στη Σέβνιτσα μπορούμε μόνο να γελάσουμε" πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν η Μελάνια Τραμπ έχει δει το γλυπτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή