Διαγωνισμός ψεύτικου οργασμού

Διαγωνισμός ψεύτικου οργασμού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ο οργασμός που ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ταινία του 1989 «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», η θορυβώδης απόδοση από τη Μεγκ Ράιαν της κλιμάκωσης μέχρι την κορύφωση ενός προσποιητού οργασμού, ενώ είναι καθισμένη σε ένα καφέ της Νέας Υόρκης, είναι μία από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία του σινεμά.

Χθες, το καφέ Katz’s, όπου εκτυλισσόταν η σκηνή, διοργάνωσε διαγωνισμό με αφορμή την 30ή επέτειο από την πρώτη προβολή της ταινίας, καλώντας όποιον ήθελε να καθήσει στο ίδιο τραπέζι, στο καφέ του Lower East Side, και να μιμηθεί τον ψεύτικο παροξυσμό της Μεγκ Ράιαν. Το Katz’s είναι πολύ αγαπητό στους Νεοϋορκέζους από τότε που άνοιξε, το 1888. Η οικογενειακή επιχείρηση ειδικεύεται στα τεράστια σάντουιτς με κορν μπιφ και παστράμι, ενώ μετά την προβολή της ταινίας, έγινε παγκόσμιο τουριστικό αξιοθέατο.

Οι διαγωνιζόμενοι στο Katz’s, ανεξαρτήτως φύλου, κλήθηκαν να βιντεοσκοπήσουν την εμφάνισή τους, να ανεβάσουν στο Ιντερνετ τα βίντεο και να περιμένουν από μια επιτροπή αποτελούμενη από διασημότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επιλέξουν τον νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πιο γνωστή ατάκα της σκηνής ανήκει σε μια μεσήλικη πελάτισσα που παρακολουθεί έκπληκτη το σόου της Σάλι και λέει στον σερβιτόρο: «Θα πάρω ό,τι πήρε αυτή». Η ατάκα ανήκει στη μητέρα του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ, Εστέλ Ράινερ, και βρίσκεται στην 33η θέση των 100 πλέον δημοφιλών κινηματογραφικών φράσεων όλων των εποχών του American Film Institute, λίγο πίσω από το «Μάζεψε τους συνήθεις υπόπτους» (Round up the usual suspects) από την «Καζαμπλάνκα». Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η περίφημη φράση του Ρετ Μπάτλερ από το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος»: «Ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα» (Frankly, my dear, I don’t give a damn).

Στην περίφημη σκηνή της Μεγκ Ράιαν, η Σάλι «ταπώνει» τον Χάρι, τον οποίο υποδύεται ο Μπίλι Κρίσταλ, όταν αυτός ισχυρίζεται με υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι οι γυναίκες ποτέ δεν προσποιούνται οργασμό μαζί του. «Ολοι οι άνδρες είναι βέβαιοι πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στους ίδιους, όμως οι περισσότερες γυναίκες το έχουν κάνει κάποια στιγμή, άρα κάνε τον υπολογισμό», απαντά η Σάλι. Και όταν ο Χάρι επιμένει ότι είναι βέβαιος πως θα μπορούσε να διακρίνει την διαφορά, η Σάλι του το αποδεικνύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή