ΚΟΣΜΟΣ

Λευκά πουκάμισα για να τιμήσουν τον Καρλ Λάγκερφελντ

Λευκά πουκάμισα για να τιμήσουν τον Καρλ Λάγκερφελντ

Ο εκλιπών Γερμανός μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ είχε ιδιαίτερη προτίμηση στα λευκά πουκάμισα.

«Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα να έχω εφεύρει στη μόδα, θα έλεγα το λευκό πουκάμισο. Για μένα το λευκό πουκάμισο είναι η βάση όλων. Όλα τα άλλα έρχονται μετά» είχε πει κάποτε.

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο του σπουδαίου σχεδιαστή υψηλής ραπτικής διάσημοι φίλοι του συναντώνται και συνεργάζονται για ένα πρότζεκτ – φόρο τιμής στο έργο του, το «A Tribute to Karl: The White Shirt Project» .

Οι Κέιτ Μος, Κάρα Ντελεβίν, Άμπερ Βαλέτα, Νταϊάν Κρούγκερ, Λιούις Χάμιλτον, Τόμι Χίλφιγκερ, Αλεσάντρο Μικέλε, Τακάσι Μουρακάμι, Καρίν Ρουατφέλντ, Σεμπαστιάν Ζοντό θα σχεδιάσουν τη δική τους εκδοχή του διάσημου λευκού πουκάμισου του Λάγκερφελντ.

Ο σχεδιαστής μόδας φορούσε πάντα λευκό πουκάμισο με ψηλό κολάρο, μαύρα γυαλιά και είχε πιασμένα σε αλογοουρά τα μαλλιά του.

Το πρότζεκτ υπό την επίβλεψη της Καρίν Ρουατφέλντ, συμβούλου στυλ του brand Lagerfeld και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Sauver la Vie, που χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ντεκάρτ στο Παρίσι.

Όλα τα πουκάμισα που θα σχεδιάσουν οι φίλοι του Καρλ Λάγκερφελντ θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο στην έδρα του brand και επτά από αυτά θα αναπαραχθούν 77 φορές και θα πουληθούν έναντι 777 ευρώ έκαστο, σύμφωνα με το WWD.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ