ΚΟΣΜΟΣ

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά

ypervolika-ypsila-epipeda-molyvdoy-se-scholeia-konta-stin-panagia-ton-parision-meta-tin-katastrofiki-pyrkagia-2328787

Την απολύμανση των σχολείων που βρίσκονται κοντά στην Παναγία των Παρισίων διέταξε σήμερα ο δήμος της πόλης σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του.

ypervolika-ypsila-epipeda-molyvdoy-se-scholeia-konta-stin-panagia-ton-parision-meta-tin-katastrofiki-pyrkagia0

Αιτία στάθηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας βάσει των οποίων τα επίπεδα μολύβδου σε αρκετά σχολεία είναι πολύ υψηλότερα από το φυσιολογικό μετά τις 15 Απριλίου, όταν η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στο ναό της Νότρ Νταμ «έλιωσε» την στέγη του ναού με αποτέλεσμα τόνοι τοξικού μολύβδου από την να απελευθερωθούν από την μεταλλική ορφοή του καθρεδικού στην ατμόσφαιρα. 

ypervolika-ypsila-epipeda-molyvdoy-se-scholeia-konta-stin-panagia-ton-parision-meta-tin-katastrofiki-pyrkagia2

Αν και το Τμήμα Υγείας του Παρισιού αρνήθηκε ότι υπήρχαν υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου, αλλά τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή κατά τον ετήσιο καθαρισμό των περίπου 10 σχολείων που βρίσκονται κοντά στον καθρεδικό. 

ypervolika-ypsila-epipeda-molyvdoy-se-scholeia-konta-stin-panagia-ton-parision-meta-tin-katastrofiki-pyrkagia4

Η περιφερειακή υπηρεσία Υγείας του Παρισιού έχει ήδη συστήσει εξετάσεις αίματος για παιδιά κάτω των 7 ετών και έγκυες γυναίκες που μένουν κοντά στη Νοτρ Νταμ αφού επιβεβαίωσε την συγκέντρωση υψηλών επιπέδων μολύβδου στην πλατεία και τους παρακείμενους δρόμους.