ΚΟΣΜΟΣ

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Την απολύμανση των σχολείων που βρίσκονται κοντά στην Παναγία των Παρισίων διέταξε σήμερα ο δήμος της πόλης σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του.

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά-1

Αιτία στάθηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας βάσει των οποίων τα επίπεδα μολύβδου σε αρκετά σχολεία είναι πολύ υψηλότερα από το φυσιολογικό μετά τις 15 Απριλίου, όταν η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στο ναό της Νότρ Νταμ «έλιωσε» την στέγη του ναού με αποτέλεσμα τόνοι τοξικού μολύβδου από την να απελευθερωθούν από την μεταλλική ορφοή του καθρεδικού στην ατμόσφαιρα. 

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά-2

Αν και το Τμήμα Υγείας του Παρισιού αρνήθηκε ότι υπήρχαν υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου, αλλά τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή κατά τον ετήσιο καθαρισμό των περίπου 10 σχολείων που βρίσκονται κοντά στον καθρεδικό. 

Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μολύβδου σε σχολεία κοντά στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά-3

Η περιφερειακή υπηρεσία Υγείας του Παρισιού έχει ήδη συστήσει εξετάσεις αίματος για παιδιά κάτω των 7 ετών και έγκυες γυναίκες που μένουν κοντά στη Νοτρ Νταμ αφού επιβεβαίωσε την συγκέντρωση υψηλών επιπέδων μολύβδου στην πλατεία και τους παρακείμενους δρόμους.