Ιταλία: Ηχηρή απουσία Σαλβίνι από τη Γερουσία

Ιταλία: Ηχηρή απουσία Σαλβίνι από τη Γερουσία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Απών ήταν χθες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι από τη συζήτηση στην ιταλική Γερουσία με θέμα τις χρηματοδοτήσεις της Λέγκας του Βορρά από τη Ρωσία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ενημέρωσε το σώμα για τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σαλβίνι έχει αρνηθεί να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες. Τρεις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ερωτήματα που έχει θέσει το γραφείο του πρωθυπουργού στον υπουργό Εσωτερικών γύρω από τον Τζανλούκα Σαβοΐνι παραμένουν αναπάντητα. Ο Σαβοΐνι, επικεφαλής του συνδέσμου επιχειρηματιών της Λέγκας στη Λομβαρδία, ακούστηκε σε ηχογράφηση να διαπραγματεύεται τη χρηματοδότηση του κόμματος μέσω «μιζών» από την προμήθεια ρωσικού πετρελαίου. Ο Κόντε δήλωσε χθες στη Γερουσία ότι o Σαβοΐνι «δεν κατείχε ρόλο επίσημου συμβούλου ή εμπειρογνώμονα στην υπηρεσία της κυβέρνησης». Ωστόσο βρισκόταν στη Μόσχα μαζί με τον Σαλβίνι στις 15-18 Ιουλίου 2018.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες από το ταξίδι εκείνο, ο Ματέο Σαλβίνι είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω τι γύρευε σε εκείνο το τραπέζι». Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών εξακολουθεί να αρνείται ότι η Λέγκα έλαβε «ένα ρούβλι ή ένα μπουκάλι βότκα» από τη Ρωσία, αλλά αποφεύγει τη συζήτηση του θέματος, γιατί κάθε δήλωσή του μπορεί να διαψευσθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Ο Σαλβίνι, εξάλλου, είναι βέβαιος ότι η υπόθεση δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνησή του, όπως έδειξε η διαβεβαίωση του Κόντε ότι δεν συντρέχει λόγος να αποσύρει την εμπιστοσύνη σε κάποιον από τους υπουργούς του.

Στην πραγματικότητα, η χθεσινή ήταν μια ημέρα νίκης για τον Σαλβίνι, καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επισήμως ότι η υπερταχεία Τορίνο – Λυών, έργο που επί μακρόν μπλόκαραν τα 5 Αστέρια, θα κατασκευαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή