Νέα ρατσιστική επίθεση από τον Τραμπ

Νέα ρατσιστική επίθεση από τον Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιδόθηκε εκ νέου σε ρατσιστικές επιθέσεις στο Twitter, αυτή τη φορά εναντίον του ευυπόληπτου Δημοκρατικού βουλευτή και προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Ελάιζα Κάμινγκς, παρά τις πρόσφατες αιτιάσεις στο πρόσωπό του για ξενοφοβία, εξ αφορμής των εμπρηστικών αναρτήσεών του εναντίον τεσσάρων προοδευτικών γυναικών βουλευτών του κόμματος των Δημοκρατικών. Ο Τραμπ στηλίτευσε τον Κάμινγκς για την εναντίωσή του στη σκληρή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, εν μέσω της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στην αμερικανο-μεξικανική μεθόριο, αντιδιαστέλλοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική φύλαξης των συνόρων από τις συνθήκες διαβίωσης στην εκλογική περιφέρεια του Αφροαμερικανού βουλευτή, ήτοι την ευρύτερη περιοχή της Βαλτιμόρης, στην πολιτεία Μέριλαντ. Στον απόηχο των επανειλημμένων ρατσιστικών νύξεων του Τραμπ, ο υπηρεσιακός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ασκώντας δριμεία κριτική στον Δημοκρατικό βουλευτή για τις μομφές του εναντίον της συνοριοφυλακής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαλβέινι επισήμανε πως οι προσβλητικές αναφορές στον Κάμινγκς αποτυπώνουν με ενάργεια τα προβλήματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η Βαλτιμόρη και είναι παντελώς άσχετες προς τη φυλετική καταγωγή του βουλευτή. Παρά ταύτα, ο επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου προέβη στην παραδοχή ότι τα αμφιλεγόμενα σχόλια διέπονται από υπερβολή και μπορούν να εκληφθούν ως ρατσιστικά από μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Αρκετά Δημοκρατικά στελέχη καταδίκασαν τις δηλώσεις Τραμπ, συνεπικουρούμενα, μάλιστα, από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν. Τελικά, ο Ελάιζα Κάμινγκς απάντησε στον πρόεδρο μέσω Twitter, τονίζοντας ότι η αδιάλειπτη επίβλεψη του έργου της εκτελεστικής εξουσίας αποτελεί «συνταγματικό του καθήκον», ενώ η προάσπιση των συμφερόντων της εκλογικής του περιφέρειας συνιστά ύψιστη ηθική προτεραιότητα, την οποία επιτελεί απαρεγκλίτως. Ο Τραμπ αποπειράθηκε να αντικρούσει την έντονη κριτική για τις επιθέσεις του, χαρακτηρίζοντας τον Κάμινγκς «ρατσιστή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή