Ανδρας έσπρωξε οκτάχρονο στις ράγες

Ανδρας έσπρωξε οκτάχρονο στις ράγες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Ενας οκτάχρονος σκοτώθηκε, παρασυρμένος από συρμό τρένου, όταν άνδρας τον έσπρωξε στις ράγες. Το περιστατικό, που σημειώθηκε χθες στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης, έχει συγκλονίσει τη γερμανική κοινή γνώμη, καθώς ο δράστης είχε επιχειρήσει να ρίξει στις γραμμές του τρένου τόσο τη μητέρα του παιδιού όσο και έναν άλλο άνδρα. Ο 40χρονος απέτυχε να σκοτώσει τους δύο ενηλίκους, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς αμφότεροι κατόρθωσαν να αντισταθούν.

Η μητέρα του θύματος τελούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ υπό παρακολούθηση ψυχολόγων. Το παιδί παρασύρθηκε από υπερταχεία στην αποβάθρα 7 του σιδηροδρομικού σταθμού, με αποτέλεσμα να υποστεί θανάσιμα τραύματα. Ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι επιβάτες τον συνέλαβαν και τον ακινητοποίησαν.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ ο κεντρικός σταθμός της γερμανικής πόλης παρέμεινε κλειστός για αρκετές ώρες στις πλατφόρμες 4 έως 9, γεγονός που προκάλεσε σοβαρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, ο δράστης κατάγεται από την Ερυθραία.

Ανδρας έσπρωξε οκτάχρονο στις ράγες-1

Aνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στο σημείο όπου ο 40χρονος έσπρωξε τον 8χρονο στις ράγες.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει αν υπήρχε οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στον άνδρα και ατα θύματα, ενώ και το κίνητρό του δεν είναι σαφές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Αννα Ντ., που υπήρξε μάρτυρας του συμβάντος, είπε ότι πολλοί επιβάτες, ανάμεσά τους και παιδιά, ήταν κατάχλωμοι και δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υπάλληλος των σιδηροδρόμων, είδε τη σκηνή όπου ο δράστης έσπρωξε τον μικρό στις ράγες. «Ο οδηγός του τρένου δεν είχε καμία ελπίδα να μπορέσει να σταματήσει τον συρμό», δήλωσε στην εφημερίδα Bild. Κάποιοι επιβάτες απέθεσαν λουλούδια στο σημείο όπου σκοτώθηκε το αγόρι.

Παρόμοιο περιστατικό

Στις 20 Ιουλίου είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό στην πόλη Φόρερντε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με θύμα μια 34χρονη μητέρα και δράστη έναν 28χρονο. Ο άνδρας πλησίασε τη γυναίκα από πίσω και, χωρίς να της μιλήσει, την έσπρωξε στις γραμμές του τρένου, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Δράστης και θύμα φαίνεται πως δεν γνωρίζονταν και μέχρι χθες ο 28χρονος αρνείτο να μιλήσει στις Αρχές για την πράξη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή