Ψευδής η καταγγελία του βιασμού

Ψευδής η καταγγελία του βιασμού

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες στην Κύπρο επτά τουρίστες από το Ισραήλ που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης Βρετανίδας. Ωστόσο, η 19χρονη καταγγέλλουσα συνελήφθη την Κυριακή, όταν ανακάλεσε την κατάθεσή της. Μετά την ανατροπή της υπόθεσης, αιτιολογώντας την ψευδή καταγγελία της, δήλωσε στους Κύπριους αστυνομικούς ότι αναγκάστηκε να την κάνει επειδή «ήταν έξαλλη και ένιωσε ατιμωμένη όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι από τους Ισραηλινούς, με τους οποίους ήρθε σε συναινετική σεξουαλική επαφή, βιντεοσκόπησαν τις ερωτικές περιπτύξεις τους». Τρεις από τους κατηγορούμενους Ισραηλινούς, άλλωστε, παραδέχθηκαν ότι ήλθαν σε συναινετική ερωτική επαφή με τη Βρετανίδα.

Οπως έγινε γνωστό από την κυπριακή αστυνομία, η νεαρή Βρετανίδα συνελήφθη με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης για μια φανταστική κακουργηματική πράξη. Η νεαρή γυναίκα εμφανίσθηκε χθες στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της με μια μαύρη ζακέτα, αλλά τελικά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε, επειδή έλειπε ο νομικός εκπρόσωπός της. Οπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, τα στοιχεία της γυναίκας πρόκειται να δημοσιοποιηθούν μόνο εφόσον γίνει δίκη και κριθεί ένοχη. Η 19χρονη είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι δώδεκα Ισραηλινοί τη βίασαν ομαδικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα στις 17 Ιουλίου. Οι νεαροί Ισραηλινοί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν την επόμενη ημέρα. Λίγες ώρες, ωστόσο, πριν τη δεύτερη εμφάνισή τους ενώπιον των δικαστικών αρχών, αργά το βράδυ της Πέμπτης, χάρη στα αποτελέσματα των εξετάσεων γενετικού υλικού, οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Για τους υπόλοιπους επτά, η κράτηση ανανεώθηκε την Παρασκευή για ακόμη έξι ημέρες. Σε κανέναν δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ οι δύο ακροαματικές διαδικασίες που έγιναν σχετικά με την υπόθεση έλαβαν χώρα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς κάποιοι από τους κρατουμένους ήταν ανήλικοι. Ο Ισραηλινός δικηγόρος, με έδρα την Κύπρο, Γιανίβ Χαμπαρί, ο οποίος αντιπροσώπευσε έναν από τους υπόπτους, επισήμανε ότι «η ενάγουσα προφανώς μετέβαλε την εκδοχή της» και με βάση αυτό ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι οι επτά έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι. Ο Χαμπαρί τόνισε ότι η νεαρή γυναίκα μετανόησε για την καταγγελία της και ότι οι γονείς των επτά κρατουμένων είναι πολύ χαρούμενοι και θέλουν τα παιδιά τους πίσω. Οι πρώτες αμφιβολίες για την καταγγελία της Βρετανίδας άρχισαν να δημιουργούνται όταν ένας από τους Ισραηλινούς εφήβους που είχαν συλληφθεί κατάφερε να αποδείξει ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρισκόταν στο κρεβάτι του με τη σύντροφό του, η οποία μάλιστα είχε την καλή ιδέα να βγάλει μια σέλφι. Οπως έγινε γνωστό, οι Ισραηλινοί πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον της νεαρής γυναίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή