Με εξωτικές τούρτες γιόρτασαν τα γενέθλιά τους δύο πάντα από την Κίνα (φωτογραφίες)

Με εξωτικές τούρτες γιόρτασαν τα γενέθλιά τους δύο πάντα από την Κίνα (φωτογραφίες)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια των δύο πάντα από την Κίνα. Το θηλυκό πάντα Ντιν Ντιν γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 2017 στο εθνικό πάρκο της Κίνας «Βολόνγκ», ενώ το αρσενικό Ζούι γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 2016 στο εθνικό πάρκο Ντουτιαντσιάν.

Στα γενέθλια των δύο πάντα οι προσκεκλημένοι ήσαν πολλοί, κυρίως γιαγιάδες και μαμάδες με τα παιδιά τους, που περίμεναν με τις ομπρέλες τους μιας και ο καιρός ήταν βροχερός, την έναρξη της γιορτής, που ξεκίνησε με μια ομάδα τυμπανιστών οι οποίοι φορούσαν εθνικές κινέζικες ενδυμασίες και έδιναν τον ρυθμό. Κι ενώ η μπάντα των τυμπανιστών έδινε τον ρυθμό στην γιορτή, ένας κινέζικος κίτρινος δράκος έκανε την εμφάνιση του δίπλα στο πλήθος, λικνίζοντας το μακρύ και λαμπερό του σώμα στους ρυθμούς των τυμπανιστών.

Με εξωτικές τούρτες γιόρτασαν τα γενέθλιά τους δύο πάντα από την Κίνα (φωτογραφίες)-1

Η γενική διευθύντρια του ζωολογικού κήπου της Μόσχας Σβετλάνα Ακούλοβα δήλωσε ότι «στις 29 Απριλίου έφθασε από την Κίνα το ζευγάρι των πάντα, η Νντιν Ντιν η οποία είναι δύο ετών και ο Ζούι που είναι τριών ετών. Του ετοιμάσαμε τα δώρα τους που είναι δύο τούρτες και μπαμπού και ελπίζουμε ότι θα τους αρέσουν πολύ ώστε να θυμούνται τα πρώτα τους γενέθλια στον Ζωολογικό κήπο της Μόσχας».

Η ίδια προσέθεσε ότι τη συνταγή για τις τούρτες την έφτιαξαν οι κτηνίατροι και οι φύλακες το πάρκου σε συνεργασία με κινέζους ειδικούς, τονίζοντας ότι χρειάσθηκαν δύο μέρες για να δημιουργήσουν τα εξωτικά αυτά επιδόρπια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή