Ιταλός πολιτικός στη γαλλική κυβέρνηση

Ιταλός πολιτικός στη γαλλική κυβέρνηση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργικό συμβούλιο του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται να ενταχθεί ο Ιταλός Σάντρο Γκότσι, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ο Γκότσι θα αναλάβει χρέη επιτετραμμένου. Ο 51χρονος πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, αναδείχθηκε στην 22η θέση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Δημοκρατία σε Κίνηση, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ενώ είναι ένας από τους πέντε ευρωβουλευτές της Γαλλίας, οι οποίοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωβουλή, στο Στρασβούργο. Μέχρι τότε, ο Σάντρο Γκότσι θα έχει χρέη συντονιστή για τους νέους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις σχέσεις της γαλλικής κυβέρνησης με το Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα, όμως, με τη ρωσική ιστοσελίδα Sputnik, ο Σάντρο Γκότσι αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα στην Ιταλία για «πλασματικές υπηρεσίες συμβούλου», που φέρεται να προσέφερε στην Κεντρική Τράπεζα του Σαν Μαρίνο έναντι αμοιβής 220.000 ευρώ. Δημοσίευμα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Ιταλίας ANSA ανέφερε τον άνοιξη ότι ο Γκότσι είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας.

Το νέο μέλος του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου αρνήθηκε κάθε ανάμειξη σε παράνομες πράξεις, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στην τράπεζα του Σαν Μαρίνο ήταν καθ’ όλα νόμιμες και σύμφωνες με τις επαγγελματικές περγαμηνές του. Ο Γκότσι υπήρξε προστατευόμενος του Ρομάνο Πρόντι την εποχή της προεδρίας του Ιταλού πολιτικού στην Κομισιόν. Το νέο στέλεχος της κυβέρνησης Φιλίπ υπηρέτησε επίσης την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι μεταξύ 2014 και 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή