ΚΟΣΜΟΣ

Εξι βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν στη Μπανγκόκ – Δύο τραυματίες

Εξι βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν στη Μπανγκόκ – Δύο τραυματίες

Εξι βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στη Μπανγκόκ και ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε πριν ενεργοποιηθεί σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.

Οπως διευκρίνισε, οι τρεις βόμβες εξερράγησαν στο κυβερνητικό κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή Τσαένγκ Γουατάνα και οι άλλες τρεις στις περιοχές Τσονγκ Νόνσι και Σουάν Λουάνγκ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν οι βόμβες.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα καθώς η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης φιλοξενεί τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και των ομολόγων τους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν Ότσα ενημερώθηκε αμέσως για «τις βομβιστικές επιθέσεις» και «διέταξε να διενεργηθεί έρευνα», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν» στην Μπανγκόκ.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Ο Πραγιούτ δήλωσε ότι «καταδικάζει αυτούς που προκαλούν τη συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία καταστρέφει την ειρήνη και πλήττει την εικόνα της χώρας».

Το 2009, η σύνοδος της ASEAN είχε αναβληθεί εξαιτίας της μαζικής εισβολής του κινήματος των «κόκκινων πουκαμίσων», όπως αποκαλείται, στο ξενοδοχείο όπου θα γινόταν στην Πατάγια, πολύ γνωστό και δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Αρκετοί από τους ξένους υψηλούς προσκεκλημένους είχε χρειαστεί τότε να απομακρυνθούν εσπευσμένα με τη χρήση ελικοπτέρων των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης.