ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στην εντατική 12χρονος που τραυματίστηκε από ρίψη σκουπιδοτενεκέ στη σκηνή όπου κοιμόταν

Ιταλία: Στην εντατική 12χρονος που τραυματίστηκε από ρίψη σκουπιδοτενεκέ στη σκηνή όπου κοιμόταν

Ένας 12χρονος Γάλλος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν χτυπήθηκε από σκουπιδοτενεκέ που κάποιος έριξε από ύψος 20 μέτρων σε παραλία της Βόρειας Ιταλίας ενώ κοιμόταν μέσα στη σκηνή της οικογένειάς του.

«Η ιατρική πρόγνωση για την κατάστασή του παραμένει συγκρατημένη και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να αξιολογηθεί το επίπεδο συνειδητότητας και οι πιθανές νευρολογικές βλάβες που υπέστη κατόπιν του σοκ», τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν της παιδιατρικής κλινικής Γκασλίνι της Γένοβας.

«Πρόκειται για μία εγκληματική πράξη, αναμένουμε να βρεθούν οι ένοχοι. Η σύζυγός μου κι εγώ κάνουμε έκκληση εάν κάποιος βρέθηκε παρών στη σκηνή να πάει να το καταγγείλει στην αστυνομία», τονίζει ο πατέρας του αγοριού, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Η οικογένεια που προέρχεται από την Άνω Σαβοΐα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει άλλα δύο παιδιά 14 και 15 ετών, που κοιμόντουσαν στην ίδια σκηνή με τον αδελφό τους στην παραλία Μπερτζέτζι, κοντά στη Σαβόνα στη Λιγουρία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Corriere della Sera, οι καραμπινιέροι έχουν ξεκινήσει έρευνες «και η κύρια υπόθεση είναι πως πρόκειται για σκόπιμη πράξη».

«Δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δε και η « πιθανότητα για μία επίθεση κατά ελεύθερων κατασκηνωτών», που είναι πρακτική απαγορευμένη στην Ιταλία, τονίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως ένας δεύτερος σκουπιδοτενεκές εντοπίσθηκε όχι μακριά από το σημείο απ’ όπου ο πρώτος τραυμάτισε το παιδί.