ΚΟΣΜΟΣ

43 νεκροί από βομβαρδισμό με drone στη νότια Λιβύη

43-nekroi-apo-vomvardismo-me-drone-sti-notia-livyi-2331540

ΤΡΙΠΟΛΗ. Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην κωμόπολη Μουρζούκ της νότιας Λιβύης.

Η επίθεση με εναέριο βομβαρδισμό είναι η δεύτερη που πραγματοποιούν δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, πιστές στον πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ, μετά τον θάνατο 44 μεταναστών τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα επίθεσης εναντίον κέντρου κράτησης μεταναστών στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση της Κυριακής στη Μουρζούκ, αρνούμενος όμως ότι στόχευε αμάχους.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, η οποία μάχεται τις δυνάμεις του Χαφτάρ, υποστήριξε ότι οι νεκροί του βομβαρδισμού της Κυριακής ήταν πολλές δεκάδες. «Ο βομβαρδισμός σκότωσε 43 ανθρώπους και τραυμάτισε 51. Αυτή είναι η πρώτη καταγραφή των θυμάτων», είπε ο δημοτικός σύμβουλος της Μουρζούκ, Μοχάμεντ Ομάρ. Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Χαφτάρ υποστήριξε ότι στόχος της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν ισλαμιστές μαχητές από το Μάλι, μέλη της πολιτοφυλακής των Τέμπου. Ο στρατός του Χαφτάρ δεν κατάφερε να προελάσει προς την Τρίπολη, χάρη στην ενίσχυση της κυβερνητικής άμυνας στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Ο Χαφτάρ έχει προειδοποιήσει ότι θα αξιοποιήσει την αεροπορική του υπεροχή για να κατακτήσει την πρωτεύουσα.