Δανία: Έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Κοπεγχάγη (φωτογραφίες)

Δανία: Έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Κοπεγχάγη (φωτογραφίες)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από τοπικό αστυνομικό τμήμα στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Δεν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη αυτή, η οποία σημειώθηκε έξω από τμήμα της αστυνομίας στο Νόρεμπρο, ακριβώς έξω από το κέντρο της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την περασμένη Τρίτη ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ έξω από το κτίριο της Εφορίας στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία σημείωσε ότι επρόκειτο για μια σκόπιμη επίθεση.

Η έκρηξη της Τρίτης σημειώθηκε στην κύρια είσοδο του κτιρίου της Δανέζικης Φορολογικής Υπηρεσίας στο Νόρντχαβν, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της Κοπεγχάγης.

 

 

«Κάποιος το έκανε αυτό σκοπίμως. Δεν ήταν ατύχημα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Γιόργκεν Μπέργκεν Σκοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Η Δανέζα πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν δήλωσε την ίδια ημέρα ότι η έκρηξη στην Εφορία ήταν «πολύ ισχυρή».

 

 

«Πλήττει την αίσθηση ασφάλειας που έχουμε όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στο κέντρο της πρωτεύουσάς μας, οπότε το βλέπουμε με μεγάλη σοβαρότητα», τόνισε η Φρέντερικσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι σοβαρές επιθέσεις και η βία είναι κάτι το σπάνιο στη μικρή αυτή χώρα των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία υπερηφανεύεται για την ασφάλειά της και την κοινωνική της ανοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή