ΚΟΣΜΟΣ

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)

Η αερολιμενική αρχή του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λειτουργίες του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης έχουν «σοβαρά διαταραχτεί» από μια δημόσια συγκέντρωση, καθώς η αστυνομία επενέβη χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού ενάντια στους διαδηλωτές εν μέσω νέων συγκρούσεων.

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-1

Στην ανακοίνωσή του η αερολιμενική αρχή ανέφερε ότι μια συγκέντρωση διαδηλωτών μπλόκαρε την είσοδο στα σημεία περιορισμένης πρόσβασης του αεροδρομίου, εμποδίζοντας τους επιβάτες να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-2

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση πιπεριού για να απωθήσει το πλήθος.Νωρίτερα, το αεροδρόμιο ανέστειλε το check-in σε όλες τις πτήσεις αναχώρησης του αερομεταφορέας του Χονγκ Κονγκ, Cathay Pacific Airways. 

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-3

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με τους επισκέπτες του να υπολογίζονται σε 74 εκατομμύρια το 2018.

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-4

Όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες έχουν βυθίσει τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας μια πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Πεδίο μάχης αστυνομικών – διαδηλωτών το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-5

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, εξέφρασε ανησυχία για την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «αμερόληπτης έρευνας» στην πρώην βρετανική αποικία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ