Τη σημασία εμπορικής συμφωνίας με Ε.Ε. τόνισε ο Τζόνσον

Τη σημασία εμπορικής συμφωνίας με Ε.Ε. τόνισε ο Τζόνσον

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την οποία η Βρετανία οφείλει να επιτύχει είναι αυτή με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, ενώ ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι είναι προετοιμασμένος για έξοδο από την Ενωση, με ή χωρίς συμφωνία. «Η σημαντικότερη συμφωνία την οποία πρέπει να υπογράψουμε αφορά τους φίλους και εταίρους μας από την άλλη πλευρά της Μάγχης», είπε ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον είπε ότι οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς προηγούμενη συμφωνία, εάν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση. «Η εμπειρία μου είναι ότι εσείς οι Αμερικανοί είσαστε πολύ σκληροί διαπραγματευτές και θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε μια πολύ καλή εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον, η οποία θα άνοιγε τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών. Η διαπραγμάτευση θα ήταν πολύ σκληρή, αλλά θα απέδιδε καρπούς», είπε ο Τζόνσον.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, ο Τζον Μπόλτον είπε ότι ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως οι κυρώσεις κατά του Ιράν, η κρίση στο Χονγκ Κονγκ και η απαγόρευση λειτουργίας του δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G της κινεζικής εταιρείας Huawei, μπορούν να περιμένουν μετά την ολοκλήρωση του Brexit. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Τζον Μπόλτον ανέφερε: «Η δέσμευσή μας για συνέχιση της ειδικής σχέσης μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον παραμένει ακλόνητη για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή