Θωρακίζεται το Μπιαρίτς ενόψει της συνόδου του G7

Θωρακίζεται το Μπιαρίτς ενόψει της συνόδου του G7

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Μακροσκελή κατάλογο απαγορεύσεων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες της πόλης του Μπιαρίτς, που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τη σύνοδο των κρατών του G7. Παρά τις προσπάθειες του δήμου να περιορίσει την ενόχληση των μόνιμων κατοίκων, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη προκαλέσει αρνητικά σχόλια. Η πόλη χωρίστηκε σε «ζώνες αποκλεισμού», στις οποίες μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες θα έχουν πρόσβαση, χάρη σε ειδικές ταυτότητες που θα τους χορηγηθούν. Η ναυσιπλοΐα, ακόμη και με τζετ σκι, θα απαγορεύεται ρητά στις ζώνες κοντά στα ξενοδοχεία της συνόδου και στο δημοτικό καζίνο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός θα παραμείνει εκτός λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνόδου, ενώ η πρόσβαση στο κέντρο του Μπιαρίτς θα είναι αδύνατη με αυτοκίνητο.

Εκτός από τους ηγέτες του G7 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Ιαπωνία και Ιταλία), η πόλη θα φιλοξενήσει και περίπου άλλους 20 ηγέτες κρατών και τις συνοδείες τους, που αριθμούν περισσότερα από 3.000 άτομα. Επίσης, στην πόλη θα συρρεύσουν χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Μετά την εμπειρία της Γένοβα, που αντιμετώπισε μεγάλες διαδηλώσεις το 2001, το G7 επιλέγει μικρότερες πόλεις για τη σύνοδο, η αστυνόμευση των οποίων θεωρείται ευκολότερη. Στη Γένοβα, το 2001, οι δυνάμεις της τάξης είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν τρεις ημέρες διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός διαδηλωτή και τον τραυματισμό 600 ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή