Στο Αντεν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης

Στο Αντεν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝΑΑ. Προς το λιμάνι του Αντεν, στην Υεμένη, προέλαυναν χθες οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν από το λιμάνι τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τα Αραβικά Εμιράτα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο του Αντεν, με τους εκπροσώπους τους να προβλέπουν ότι η πόλη θα πέσει στα χέρια τους εντός της ημέρας. Η ταχεία προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων υπογραμμίζει την απρόβλεπτη φύση του εμφυλίου στην Υεμένη. Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, οι αυτονομιστές είχαν καταλάβει σημαντικά εδάφη στη νότια Υεμένη, στερώντας τα από τις υποστηριζόμενες από τη Σαουδική Αραβία δυνάμεις.

Η προέλαση των στρατιωτών του καθεστώτος του προέδρου Αμπέντ Χαντί πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την έκκληση της Σαουδικής Αραβίας για ανακωχή στον εμφύλιο στην Υεμένη. Η κυβέρνηση, όμως, δήλωσε ότι δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο οι αυτονομιστές δεν έχουν αποσυρθεί από κάθε κυβερνητικό κτίριο που έχουν καταλάβει στα νότια της χώρας. Οι μάχες μεταξύ του καθεστώτος Χάντι και των αυτονομιστών, που υποστηρίζονται από τα Εμιράτα, ξέσπασαν στις αρχές του μήνα, ενώ, παρά τη μεσολάβηση του Ριάντ, οι εχθροπραξίες μεταξύ των πάλαι ποτέ συμμάχων συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή