Το γέλιο της Τερέζα Μέι στη Βουλή την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον περνούσε «δύσκολα»

Το γέλιο της Τερέζα Μέι στη Βουλή την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον περνούσε «δύσκολα»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον ζούσε χθες την πρώτη του βαριά κοινοβουλευτική ήττα για το Brexit, η προκάτοχός του, Τερέζα Μέι, τράβηξε την προσοχή των άλλων βουλευτών όταν άρχισε να γελάει ειρωνικά και με ικανοποίηση, καθισμένη δίπλα στο ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον ηττήθηκε χθες Τρίτη στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου νόμου για την αποτροπή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που εξώθησε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι θα ζητήσει σήμερα να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα, 21 ήταν οι αντάρτες βουλευτές των Τόρις, που τάχθηκαν εναντίον της γραμμής της κυβέρνησης – ήδη ήχησε γι’ αυτούς το καμπανάκι της απομάκρυνσής τους από το κόμμα.

Το γέλιο της Τερέζα Μέι στη Βουλή την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον περνούσε «δύσκολα»-1

Σήμερα, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί σχεδίου νόμου που θα αναγκάσει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ε.Ε. αναβολή του Brexit για τρίτη φορά, ως την 31η Ιανουαρίου 2020, εκτός εάν εγκριθεί συμφωνία για τους όρους και τον τρόπο της αποχώρησης νωρίτερα.

Σε περίπτωση έγκρισης του κειμένου αυτού, ο Τζόνσον θα βρεθεί σε θέση όμοια με εκείνη της προκατόχου του, Τερέζα Μέι, η οποία δεν κατάφερε σε καμία από τις τρεις προσπάθειές της να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων που απαιτείτο για να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης που η κυβέρνησή της διαπραγματευόταν επί δυόμισι χρόνια με την Ε.Ε.

Έχοντας υπόψη  όλα αυτά, το γέλιο της Μέι στην βουλή την ώρα που ο Τζόνσον «έχανε τη μάχη» έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε πολλά σχόλια στο Twitter. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή