ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αναστασιάδης για συνάντηση με Μ. Ακιτζί: δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

n-anastasiadis-gia-synantisi-me-m-akitzi-den-egkataleipoyme-tin-elpida-2336192

Μια περίπου ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λούτ.

«Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα», σχολίασε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης μετά την συνάντηση, σημειώνοντας ότι η διαδικασία για συνομολόγηση των όρων αναφοράς είναι εν εξελίξει.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την επισροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν έγινε η οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί, αλλά φυσικά και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κας Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

Ερωτηθείς πώς θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, είπε ότι «είναι θέμα της κας Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι που να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς». Σε ερώτηση ποια είναι η προοπτική για την τριμερή συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σχολίασε ότι «αυτή την ώρα εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τον συναντήσω».

Ερωτηθείς αν υπάρχει απογοήτευση που δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς, ας περιοριστούμε μέχρι εδώ».

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο πριν από την συνάντηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η προσπάθεια συνεχίζεται».